Preskoči na vsebino


Posvet 2009

Skupina SRCE je v soboto, 10. 10. 2009 v Duhovnem središču sv. Jožefa v Ljubljani organizirala III. posvet. Tema tokratnega posveta z naslovom Otroci in razveza so bila občutja, stiske in negotovost, ki jo ob razvezi staršev doživljajo otroci.

Predavatelji so v svojem razmišljanju predstavili družinske odnose in njihovo kompleksnost ob razvezi (dr. Bogdan ŽORŽ), skrbi in stiske enostarševske družine skozi zaskrbljene otroške oči (mag. Dušica GRGI†), sprejemanje otrok razvezanih staršev pri njihovem stiku s Cerkvijo in veroukom (katehistinja Nataša URH) in pogled na razvezo in otroke v luči Božje besede (p. dr. Viljem LOVŠE).

O lastnih izkušnjah so spregovorili še mati samohranilka (Alenka TOMC), prisluhnili smo tudi izkušnji razvezanega očeta in njegovem odnosu do otrok (Vili GRANDA), najbolj toplo in prisrčno pa smo slušatelji pozdravili hčer razvezanih staršev (Nina REŠČIČ), ki je s svojim pričevanjem najlepše zaokrožila naša razmišljanja in čutenja. Dan smo zaključili s sv. mašo, ki jo je daroval p. de. Viljem LOVŠE, ki je tudi duhovni vodja skupine SRCE. V nov teden smo stopili bogatejši za nova spoznanja in z novo vero v novo upanje. Verjamemo, da tudi na takšen način pomagamo nam in našim otrokom na težki poti otrok razvezanih staršev skozi življenje!

Lokacija: